Frigörande Dans

Att släppa allt annat och för stunden ge sig hän i rörelsen. Dansen är en form av mindfulness, medveten närvaro.
Att släppa alla tankar och vara medvetet närvarande i nuet. Ett sätt att nå lugn, frid, balans och harmoni. I dansen känner du glädje, frihet och livsenergi. Ett härligt sätt att få motion för kropp och själ!
Din kropp är oändligt vis och i den finns alla sanningar.
Allt vi har varit med om finns lagrat i våra celler, i vår kropp. Vår kropp talar ständigt till oss, men ibland är vi dåliga på att lyssna.
Ett sätt att komma i kontakt med sin kropp är i den fria dansen. Genom rörelsen frigörs blockeringar i kroppen och du kommer i kontakt med din egen kropp och vad den vill säga dig. I vår kropp finns också våra känslor, som vi ibland har tappat kontakten med.

Frigörande dans
I den fria dansen får du kontakt med hela dig; din kropp och själ, dina tankar och känslor. Att släppa allt annat och för stunden ge sig hän i rörelsen. Dansen är en form av mindfulness, att vara medvetet närvarande i kropp och själ – att iaktta och identifiera hur det känns att vara du - just nu. Ett sätt att nå lugn och frid, balans och harmoni.

Med hjälp av dansen går du på upptäcktsfärd i kroppen, lyssnar till vad som händer, följer impulserna från kroppens egen intelligens - fri i rytmen och rörelserna. Inga krav eller "måsten". Du dansar och rör dig helt fritt, så som du och din kropp vill röra sig just nu.

Närvaron, andningen och de fria rörelserna löser upp spänningar, frigör livsenergi och utvecklar din intuitiva förmåga. Ett frigörande, helande och läkande sätt att komma i kontakt med dig själv och din potential.

Frigörande Dans Dag
För dig som aldrig dansat och vill prova på Frigörande dans eller för dig som älskar att dansa. För dig som vill investera i dig själv, ditt välmående och din egen hälsa.
Jag bjuder in till dans, rörelse och medveten närvaro i samvaro. Vi börjar med kroppsdans, att landa i kroppen och dess olika kroppsdelar, för att därefter dansa olika rytmer och du får möjlighet att fördjupa din kroppsmedvetenhet. 
Temat för dagen är balans i dig, din kropp och ditt liv, som vi utforskar på olika sätt.
En möjlighet att skapa ny energi och livsglädje. Ett medvetet och aktivt sätt att ta del av livet, fullt ut. En workshop där du får lyssna in till vad HELA du behöver just nu.
Vi kommer även meditera, gör en kreativ övning och visualisera, vi avslutar med avslappning. 
FAKTA
Dag: 
Lördag 16 maj 2020
Kl: 12.30-16.30
Plats: OBS NY lokal, BodySense kliniken, vid Lindhagensplan. T-bana Thorildsplan, Kungsholmen.
Pris: Endast 500 kr, inkl frukt.
Sjukdom: 
Vi är i en stor luftig danslokal, jag ser till att vi är ett begränsat antal deltagare och därmed har tillräckligt med utrymme emellan oss, för att hålla ett säkert avstånd. Du kan ta med din egen filt om du vill. (Precis som Friskis & Svettis, SATS mf, vill även jag erbjuda anpassad gruppträning för dig som vill.)
Anmälan nedan eller till: ingrid@lotusutvecklling.se

Se min film om frigörande dans om du vill veta mer

Frigörande dans - filmen

Frigörande Dans, Våren 2021

Ingen frigörande dans är inplanerad våren 2021, pga corona. Jag återkommer med nytt besked, inför hösten. 

Fördjupningskurs i höst, Frigörande Dans
i mindfulness, för kvinnor, 14/10 - 9/12 2020

I denna grupp fördjupar vi oss i dansen och kontakten med vår kropp via kroppsdans, där vi värmer upp kroppens olika delar, vi dansar de 7 rörelserytmerna och avslutar med avslappnig. Olika teman och upplägg vid varje tillfälle. Fokus på frigörande dans i mindfulness och dess tre grundpelare; fria rörelser, inåtriktad uppmärksamhet och andningen. I en sluten grupp skapar vi en trygg och lugn atmosfär, där vi tillsammans kan fördjupa oss i dansen och mötet med oss själva och varandra, där vi övar på den delade uppmärksamheten. Följ med på en resa i ditt inre, där vi lyssnar in till vår kropp och utforskar olika delar av oss själva.
FAKTA
Dag: Onsdagar, varannan vecka, jämna veckor
​​Tid: 16.30-18.30
Kurs 5 gånger: 14/10, 28/10, 11/11, 25/11 & 9/12 
Pris: 2.500 kr
Plats: Dansterapicentrum, Skeppargatan 6, vid Strandvägen nära Nybroplan. T-bana Östermalmstorg.

Anmäl dig till frigörand dans här:

Så här säger Maggan som dansade med mig i våras:
"Har Du inte provat "frigörande dans" ännu? Jag hittade till Ingrid Thorngren och hennes fina ledarskap i januari. Frigörande dans har inget med prestation eller duktighet att göra. Utan att stänga av huvudet och bara låta sin kropp göra vad den känner för efter god vägledning och medryckande musik av olika slag är fantastiskt. Efter några gånger kände jag mig så avslappnad och trygg med Ingrids fina och inspirerande sätt. Kunde tillåta min kropp att uttrycka olika känslor som kaos, lätthet, flyt, sorg, glädje, ilska, självrespekt, lycka mm. Att få vara i denna oas i nästan två timmar med avslappning och meditation som avslutning är härligt. 
Jag är så otroligt tacksam för att få vara med om detta - den bästa terapin! Om Du känner dig sugen men kanske lite rädd eller osäker, gå på ett Prova på pass! Jag kan nästan lova - Du kommer inte att ångra dej!"
Margareta Noréus

Nöjda kunder

”För mig är frigörande dans det snabbaste sättet att få kontakt med mig själv. Och jag älskar att röra mig till musik! Låter mig gärna guidas av Ingrid som tar en med på de mest underbara resor för kropp och själ. Vill du hitta din livsenergi – testa frigörande dans!”
Berit
”På väg ur utmattningssyndrom har frigörande dans varit ett välgörande vitaminpiller! Dansen har hjälpt mig att hitta tillbaka till min lekfullhet och glädje, till att för en stund bara känna härligheten i att leva. I frigörande dans lyssnar jag till min kropp och låter den göra som den vill. Ibland dansa vilt och galet, ibland lätt och svävande, ibland leder musiken mig till att känna inåt, och tiden står liksom still ett ögonblick. Rekommenderas varmt!  Det är lätt att bli entusiastisk – frigörande dans är bäst!”
Anna
"Frigörande dans! En stund att sjunka in i sig själv, sin kropp och sinne. Inga regler bara rytmen, känslan och no mind. Dessutom bra motion".
Inger

Bra att veta

För vem
Frigörande dans är för alla, nybörjare som erfarna. Du dansar och rör dig precis som du själv vill. Jag leder dig genom dansen, men du följer din egen kropp och hur den vill röra sig. Du går på upptäcktsfärd i din kropp och följer impulserna från kroppen, fri i dina rörelser, det finns inga krav eller ”måsten”.

Plats
Dansterapicentrum, Skeppargatan 6, nära Strandvägen, vid Nybroplan.

Omklädning
I lokalen finns omklädningsrum med dusch. Det går även bra att byta om innan du kommer hit.

Kom i god tid
Kom gärna en stund innan, så att du hinner byta om och vi kan starta på tid. 

Klädsel
Vi dansar barfota och i kläder som är mjuka, sköna och som du känner dig bekväm att röra dig i. Ha gärna flera lager kläder så du kan ta av eller på dig, varefter du blir varm eller kall.

Tag med
Tag gärna med en vattenflaska.

Jag är utbildad vid Frigörande Dans Akademin: www.fridans.nu

Jag är medlem i: Frigörande Dans Föreningen