Ditt bästa 2021!

Nytt år och nya möjligheter!
Vilket år det har varit 2020! Så annorlunda och utmanande att hantera på många olika sätt. Vi har fått lära oss nya förhållningssätt till oss själva och varandra. Extra viktigt har det blivit att ha egna bra mentala verktyg för att hantera förändringar, oro och stress, utan att bli rädd och må dåligt.
Som du säkert vet är en stor del av vår uråldriga hjärna gjord för att hjälpa oss att överleva, dess naturliga reaktion är att bli rädd vid förändringar och det är en överlevnadsreaktion. Med idag är livet inte så farligt, det är inte tigrar som lurar på savannen utan snarare våra egna orostankar, som blir vår största utmaning. 
Rutiner, struktur och övningar i vardagen hjälper oss att skapa bra vanor, som gör det enklare för oss att må bra. Nu under året har vi även insett att mycket går att göra själv hemma och digitalt. När vi inte har möjlighet att ses, umgås och resa kollektivt på samma sätt som tidigare.  
Vilken tajming - i januari lanserar jag min nya Onlinekurs - för att skapa mer balans och glädje i livet - helt enkelt hur du kan skapa ditt bästa 2021!  
Tack till er alla för alla glada mail och feedback som jag fått på mina nyhetsbrev i höst, så roligt att höra att du läser det jag skriver och blir inspirerad, tack från djupet av mitt hjärta - det värmer! 
Jag kommer fortsätta med mina nyhetsbrev, min blogg och på min sida på Facebook att inspirera inom personlig utveckling, balans i livet och självmedkänsla. Hör gärna av dig om det är något speciellt som du vill att jag ska svara på eller skriva om.
Låt oss nu skapa det bästa 2021 vi kan tillsammans!
Min tillönskan om ett härligare, lättare och skönare 2021!

Varför är det så svårt med nyårslöften - min egen erfarenhet
Jag tror att det beror på att vi går för hårt ut, vi vill ändra för mycket för snabbt och det mäktar vi inte med i längden. Det kanske går bra i några veckor, men sen är det lätt att trilla tillbaka i gamla vanor igen och då ger vi upp.
Själv började jag en ny morgonrutin vid nyår förra året, den var en hel timme lång och jag fick gå upp tidigt på morgonen. Det gick faktiskt bra, i drygt 2 månader. Vad hände sen? Jo, corona. Min mamma 80+ blev väldigt sjuk, detta var i början av mars innan det fanns några restriktioner. Hon blev så sjuk att jag behövde släppa allt annat, inkl min nya morgonrutin och ta hand om henne dygnet runt. Hon blev dock sämre, så sjuk att hon fick vårdas på sjukhus och nästan gick bort, men hon överlevde och är idag hemma och pigg igen, det viktigaste såklart. Själv kom jag dock aldrig upp på banan igen med min nya morgonrutin, utan gjorde om den till en kortare variant, som håller i längden.

Så mitt bästa tips för hållbara nyårslöften är att börja goda vanor i små steg och att ha en bra plan, dvs planera in vad du ska göra och när du ska göra det, så att det blir av. Det behöver bara vara 5 minuter om dagen, som sedan utökas och blir mer och mer, ju längre tiden går. Kanske 5 minuter om dagen låter fånigt, men det är så goda vanor skapas över tid. Små steg varje dag.
Här mina 5 bästa vanor:
1. Att ha en bra morgonrutin, själv andas, sträcker och landar jag i kroppen och därefter skriver en kort reflektion, för att fånga tankar och tacksamhet samt sätter mål för dagen.
2. Att ta en promenad varje dag, gärna på lunchen när det är ljust. Det är det bästa för att kombinera, ljus, luft, vardagsmotion, egen tid, mindfulness om jag samtidig tillåter tankarna att sväva fritt.
3. Att meditera eller slumra på sofflocket, är ett fantastiskt sätt att varva ner, att bara vara, både kroppen och hjärnan får vila en stund. Det behövs bara 5-15 minuter och är så välgörande.
4. Att stänga av mobil, padda och dator 90 minuter innan sovdags, för att somna gott. Så att jag hinner varva ner och kroppen hinner känna att den blir trött. 
5. Att läsa 60 minuter innan sovdags är också en bra kombo. Både kroppen hinner gå ner i varv och känna att den är trött samtidigt som jag får egen tid och lär mig något nytt. Samtidigt gör det att jag minskar mitt Tv-tittande och mobilscrollande. 

Vad händer 2021?
Du som har följt mig genom året vet att min längtan är att skapa fler retreats, kreativa kurser och längre utbildningar i personlig utveckling, för kvinnor.
Där målet är att du ska få Möta dig själv och ditt sanna jag, bortom krav och prestation, där du får vara mer av dig själv och ditt unika jag. Allt för att stärka alla fantastiska kvinnor att våga vara sig själva och ta sin plats här i världen.
Via min Helhetsmodell lär du dig att skapa mer balans i livet och hela du får vara med: kroppen, själen, tankarna och känslorna. Du får lära dig att lyssna in till dig själv via mina mindfulness metoder; meditationer, fria rörelser och dans i mindfulness, tid i naturen och med dina sinnen samt kreativt skapande utan prestation.

Här nedan ser du mina planer för 2021: 
Onlinekurs

Jag jobbar vidare med min fantastiska bollplanksgrupp och är i full färd med att utveckla och färdigställa onlinekursen. Här får du lära dig bra rutiner och övningar för att skapa mer balans och självmedkänsla i ditt liv. 
Helt enkelt mindre stress, press och oro och mer njutning och glädje i livet - inte så dumt eller hur?
Jag återkommer inom kort med mer info - det är SÅ spännande!
 
Ingen dans just nu
Efter två stökiga terminer, vår och höst 2020, har jag bestämt att inte boka in någon Frigörande Dans kurs i vår, pga av Corona. Om läget blir bättre i vår, kan terminen eventuellt starta senare i vår. Jag återkommer med besked.
Min egen uppfattning är fortfarande att det bästa vi kan göra för oss själva och vårt eget välmående är att röra oss fritt och att dansa tillsammans skapar så mycket glädje och positiv energi. Jag hoppas innerligt att läget blir bättre snart.
 
Magisk Retreat, Möt dig själv och ditt sanna jag, 24-25/4
Ge dig själv ett magiskt retreat. Kom, andas, landa och upplev dig själv på natursköna Sätra Brunn, med härligt spa.
Kanske har du tappat bort dig i alla krav och stressen från dig själv och din
omgivning. Vad skulle du säga om att resa bort en helg, helt för din egen skull,
för att få tid att lyssna till dig själv och dina behov?
Välkommen till vårens skönaste retreat 25-26 april!
Under två helgdagar får du möjlighet att:
Checka ut från vardagens ekorrhjul och landa i dig själv
Fylla på med sköna aktiviteter som gör att du känner dig mer avkopplad och i kontakt med dig själv
Äta god mat, uppleva på Sätra Brunns härliga spa och umgås med andra fantastiska kvinnor, som är på samma resa som du
Låter det nästan för bra för att vara sant? Då är denna helg något för dig!
Det kommer också finnas tid för relax, samtal och reflektion både i gruppen och med den viktigaste personen i ditt liv – dig själv.
Självklart är helgen corona-anpassad, där vi är i ett stort luftigt kursrum i ett eget hus och håller säkra avstånd mellan varandra. Varmt välkommen!
Antalet platser är begränsat så anmäl dig i god tid och du vill vara med.

Kreativ Sommarkurs, 1-4/7, Tema: Balans i livet. 10-års jubileum!
För 10:e året i rad! Sommarkurs för dig som är kvinna och längtar efter egen tid!
Här får du några dagar för dig själv, där du får tid att stanna upp, reflektera och vara kreativ helt utan prestation. Fyll på det du behöver för att få ihop livspusslet.
FAKTA:
Datum: Torsdag 1 juli kl 16.00 till söndag 4 juli kl 16.00, 2021.
Plats: Husby Gård är en vacker herrgård som ligger på landet i en underbar natur, 2 mil norr om Nyköping. En dryg timme söder om Stockholm. 
Läs mer här:  PDF fil
Begränsat antal platser. De senaste åren har kursen blivit fullbokad!
Anmälan: Vill du boka din plats redan nu? Klicka på länken nedan. Uppge ditt namn, mobilnummer samt adress.

Möt dig själv och led dig själv, start hösten 2021
För dig som längtar efter att fördjupa dig i dig själv och din personliga utveckling, för att bli din egen bästa coach och ledaren i ditt liv. I höst finns ett begränsat platser på mitt Master Mind Program: Möt dig själv och led dig själv. Är du intresserad av att vara med? Hör av dig till mig med en intresseanmälan redan nu.
Så här säger några av deltagarna som går utbildningen nu 2020-2021:
- Ett varmt stort tack för en fantastisk kurs! Det här är det bästa jag gjort för mig själv någonsin! Det som slår mig är att delningar i gruppen verkligen är så givande och ger så mycket att få höra hur andra tänker. 
- Det är så inspirerande och många aha upplevelser. Jag tycker verkligen om att få vara med och fyllas med positiv anda! Du ger så mycket av dig själv!
- Ja, det är en härlig kurs full av insikter, fina samtal och samvaro. En bra mix av teori och ”praktik”, och min höjdpunkt är naturligtvis dansen. Det är så bra för mig att komma ner kroppen och att vara i kroppen. Så stor del av min tid genom livet har ju gått åt till att dissociera mig själv från den…så en insikt är att dansen blir ett sätt för mig att få ihop kropp, hjärna och hjärta. Det är härligt.
- Tack finaste Ingrid, för ännu en suverän kurs - det är magi att komma till dig och din kurs. I denna vackra miljö med alla andra vackra, kloka och varma kvinnor. Känner en enorm tacksamhet att få vara med på denna resa.
- Väldigt bra övningar, måla till musik särskilt givande, delningarna viktiga och alltid givande, teorin spännande och lagom i omfattning, dansen belyser de teoretiska ämnena så väl.
- Jag uppskattar allt som sker oväntat! Där man får en överraskning! Att dela i grupp är så intressant. Allt som har med målandet är bra.
- Du är en mycket bra ledare som verkligen visar att vi inte ska lägga någon bedömning och värdering i det vi gör eller säger och det är så otroligt intressant vad det gör med en.

Kommentera gärna: